Vervoer naar Estland

Vervoer naar Estland
Vliegtuig

Tallinn AirportMeerdere vliegmaatschappijen vliegen nu goedkoop op Tallinn of op Riga ( van Riga nog 4 uur in luxe bus) Een aantal goedkope vliegmaatschappijen vliegt op Helsinki, Finland. Hier vandaan neem je de snelboot naar Tallinn. De vliegreis duurt 2 uur en prijzen gaan vanaf 80 Euro voor een retour. De veerboot heeft 1,5 uur nodig naar centrum van Tallinn en kost 35 Euro retour. Dit kan nog goedkoper met een van de grotere veerboten, maar dan moet je de reistijd van 3 uur voor lief nemen.

Op het vliegveld bestaat de mogelijkheid van autohuur, alle grote bekende huurbedrijven zijn aanwezig. Er bestaat ook de mogelijkheid van een drop off op een ander vliegveld zodat je bij een rondreis door de Baltische Staten niet verplicht helemaal rond hoeft. 

Bus

Eurolines vertrekt van verschillende locaties in Nederland en Duitsland naar Estland. De reis duurt ongeveer 32 uur. De bus rijdt door Duitsland, Polen, Litouwen en Letland. Ze hebben speciale prijzen, maar een normale prijs zal niet veel goedkoper zijn dan een vliegticket. Als je niet van plan bent andere steden te bezoeken heeft dit dus niet zoveel zin en is het vliegtuig goedkoper en gemakkelijker.

Met de auto/camper/boot

Klik hier om de veerroutes te boeken via onze partner DirectFerries.nl

Alle landen waar je door heen komt om naar Estland te gaan zijn Europese landen. Je hebt alleen een geldig paspoort of ID kaart nodig en de juiste autopapieren. Als je caravan zwaarder is dan 750 kg, heb je in Duitsland en Polen een tweede groene kaart nodig op het kenteken van de caravan. In de meeste gevallen is er ook geen grenscontrole.

Er is ook nog een woordenlijst Nederlands, Ests, Lets en Litouws voor reizen in de Baltische Staten.

Reizen in Estland

Het openbaar vervoer in Estland is goed en goedkoop, We gaat het merendeel met de bus, het spoorwegennet is wat onderontwikkeld maar ook daar wordt sterk in geinvesteerd.

Bus vervoer in Estland: Paetus.ee (engelstalig)

Trein informatie Estland: elron.ee (engelstaltig)

Luxe buspendels tussen de grote steden in de Baltische Staten en omliggende landen: Luxexpress