Liepaja

Liepaja,een prachtige stad van ongeveer 90.000 inwoners, gelegen aan de Baltische kust van Letland. Het is de derde grootste stad van Letland (en misschien wel de een na meest belangrijke stad na de hoofdstad Riga) en de voormalige hoofdstad van Letland tijdens de eerste Wereldoorlog.

Strand LiepajaHet is belangrijk om te weten dat Liepaja uit twee hoofdgebieden bestaat: Het centrum van de stad, en Karosta, het noordelijke deel van de stad. Karosta was vroeger een geheime militaire stad voor het Russische Rijk (dus veel gebouwen van de tsaar-tijd) en de Sovjet-Unie (brute blokken met woningen uit de jaren 1970 net naast een orthodoxe kathedraal van 110 jaar oud).

Zowel het centrum van de stad en Karosta hebben grote stranden, en u zal worden verrast hoe ongerept en prachtig het centraal gelegen strand is, en hoe wit en zacht het zand is!Karosta is in wezen een andere stad,omdat het echt een verschillende geschiedenis en architectuur dan de rest van Liepaja heeft; In Liepaja is er geen 'oude stad', maar in het centrum en omgeving staan oude, mooie houten gebouwen, veel in ArtLiepaja Art Nouveau Nouveau beide houten en stenen gebouwen, smalle onregelmatige straten, enz. Het centrum omvat ook het gebied Seaside Park (Jurmalasparken), die een fantastische wit, zacht zandstrand heeft; het park zelf is groot, ook met vele mooie gebouwen.
Het centraal gelegen strand is de plaats waar Letlands grootste muziekfestival - de Baltische Beach Party - elke zomer plaatsvindt.

Karosta

Russische Kerk in KarostaBent je in Liepaja, moet je naar Karosta. Het is het noordelijke deel van de stad, ongeveer 10 km (6 mi) van het centrum. Karosta vertaalt als marine haven vanuit het Lets. Het gebruikt als een geheime militaire stad voor Russische Rijk, en later ook voor de Sovjets. Letland werd onafhankelijk, en enkele jaren daarna, in 1994,  moesten de Sovjet-Unie militairen Karosta verlaten. De bevolking daalde dramatisch van 25.000 tot 6000, waardoor er veel lege huizen achterbleven. Vervolgens ervoer Karosta zoiets als een oorlog zonder wapens. Veel huizen werden omgezet in ruïnes. Alles werd afgebroken. Steen door steen, verdwenen veel mooie, historische gebouwen voor eeuwig.

Nu, heeft Karosta een bevolking van 7000 en een droom van de renaissance, die al is opgestart. Het is nu een populaire toeristische bestemming en ook een thuis voor internationale artiesten center, genaamd K2. Vele plaatsen van Karosta lijken nog steeds op oorlogsgebied. Sommige plaatsen lijken op de verlaten steden van Chernobyl's nucleaire ramp gebied.

Het strand in Karosta. Er liggen kiezelstenen en het zand is niet zo zacht als in Liepaja. Aan de kust van Karosta ziet u ook een golfbreker, de langste van Liepaja's golfbrekers, die zich 1.8 km in de zee uitstrekt , en u kunt met de auto tot ongeveer de helft van de lengte komen. Wees voorzichtig met de golven in winderig weer. En de wind is beroemd in Liepaja. Een Letse gezegde zegt "de stad waar de wind was geboren". En zoals elke Lets zeggen zou, het is Liepaja. Op de oever ziet u ook twee forten. Dit is een wild strand met steile kusten, in tegenstelling tot het centraal gelegen strand met duinen.
Bunkers/fortAcht forten/bunkers rondom de stad, maar de meest pittoreske en interessante degenen zijn deze twee aan de oevers van Karosta. De één dichter bij golfbreker (je kunt zelfs zien een klein deel van het van de golfbreker), is Tuvejie Forti (in de buurt Fortress), en het was opgeblazen kort nadat het gebouwd was . De andere, verder naar het noorden, is Ziemelu forti (Noordelijke Fort). Het is niet vernietigd, dus het heeft veel meer ondergrondse labyrinten en tunnels te verkennen, maar het is niet zo schilderachtig en dramatisch van buitenaf als de eerste.

Orthodoxe kathedraal in het centrale deel van Karosta. Het is omringd door sovjetstijl appartement gebouwen, wat het zeer surrealistisch en contrasterend maakt. Het werd gebruikt als een bioscoop en een sportzaal voor soldaten tijdens de jaren van bezetting door de Sovjets. Nu is de St. Nicholas maritieme kathedraal weer een kerk en het geluid van de klokken uit de verte kan weer worden gehoord.
Onderzeeër basis Een hek van accumulatoren en een hangar zijn de overblijfselen van een onderzeeër basis die hier vroeger lag. Er zijn ook voormalige slaapzalen, prachtige rode bakstenen gebouwen. Alle zijn verlaten en gedeeltelijk gesloopt.
Manege LiepajaPaarden manege (MANEZA) is een dakloos gebouw, dat ooit werd gebruikt voor de soldaten opleiding voor het berijden van paarden, alsmede voor officiële feesten voor maximaal 4000 mensen die er in zouden kunnen passen. Nu wordt het gebouw niet meer gebruikt, met uitzondering van een mooi evenement, toen Liepaja symfonieorkest een openlucht concert hier maakte.
Karosta gevangenis het was een echte militaire gevangenis tot 1997 en is nu voor toeristen, waar ze worden behandeld als echte gevangenen, en als ze moedig genoeg zijn, kunt u zelfs verblijf 's nachts
Kasteel is helaas in slechte conditie.
Temporary Art Gallery - moderne, een beetje raar, maar altijd originele en interessante tentoonstellingen op Atmodas bulvaris 6. Galerie k.Maksla. Vraag voor Fietsverhuur hier, ook.
Andere dingen - watervoorziening toren, Karosta kerkhof met Sovjet-stijl monumenten, Karosta park, vele bossen en Beberlini Lake - een leuke plek om te hebben een barbecue partij in de zomer. Er is camping, ook.