U bent hier:Litouwen > Actieve Vakantie

Actieve Vakantie

Ballonvaren in Litouwen

Litouwen is uiterst geschikt voor een actieve vakantie. Het biedt veel mogelijkheden voor watersport door de vele meren en de zee. Er kan uitstekend gewandeld worden in de vele natuurparken en doordat Litouwen redelijk vlak is is het ook een uitstekend fietsland en mountainbike land.

Het Litouwse VVV heeft een speciale engelstalige folder gemaakt met allerlei speciale activiteiten die in Litouwen beoefend kunnen worden. Denk aan golfen, paardrijden, ballonvaren, klimparken etc. Om deze folder te downloaden klik hier (14MB)

Watersport

Kajak- of kanovaren

Kano of Kajak varen in Litouwen

Kajak- of kanovaren wordt door de Litouwers zelf veel gedaan. Er zijn vele meren en rivieren die bevaren kunnen worden. Vrij kamperen is toegestaand dus je kunt eenvoudig meerdaagse tochten ondernemen.

Op dit moment is ligt grootste toeristische water centrum van het land in Palūšė aan de meren van het Aukštaitija Nationale Park. In deze regio staan meren, rivieren en beekjes met elkaar in verbinding en zij vormen een verwarrende doolhof. Er zijn bossen en een paar kleine dorpjes. Er kan worden gestopt voor een overnachting op één van de eilandjes of voor een campings op een mooi plekje. Je kan in 3 dagen naar Vilnius varen. Website kanoverhuur in dit gebied: klik hier

Kanovaren op de Ula rivierOok veel bevaren zijn de rivieren de Ula en de Merkys in het Dzukija nationaal park. De Merkys route begint in het oude dorp Zervynos tot aan het pittoreske Merkinė heuvelfort waar de Merkys in de rivier de Nemunas stroomt. Deze route in het zuiden van Litouwen is redelijk simpel en erg indrukwekkend, en hij duurt twee of drie dagen. Voor diegenen die op de Ula reizen zijn er verschillende campings langs de rivier met een vuurplaats, proviand en brandhout. Op sommige plaatsen moet hier iets voor worden betaald. Pdf folder over kanovaren in dit gebied: klik hier 

Ook is er door het Litouwse VVV een prachtige folder gemaakt met kano- en kajakroutes door Litouwen. Echter wel in het Engels. Om deze folder te downloaden klik hier (3MB).

Zeilen

Zeilen op het meer van TrakaiZeilen wordt in Litouwen beoefend op de grote meren van TrakaiKaunas (inclusief jachthaven), Plateliai en zeer interessant voor de zeezeilers het Koerse Haf. Dit unieke zilte meer is ook vanaf de jachthaven van Minge in de prachtige Nemunas delta te bevaren. Op diverse plekken zijn zeilboten of motorboten te huur.

  

Wandelen

Wandelen in de natuur van LitouwenWandelen is niet zo veel beoefend als in Nederland en Belgie. Er zijn maar weinig echte lange afstands wandelpaden. Wel zijn er veel (educatieve) paden in de natuurparken . Via de bezoekerscentra  zijn deze wandelroutes op te vragen. Bij lokale VVV's (tourist offices) zijn er natuurlijk ook wandelroutes die in het gebied liggen op te vragen. Een lijst van VVV's in Litouwen vind je hier.  

 
Fietsen

Fietsen in LitouwenLitouwen is een relatief vlak land en uitermate geschikt om een fietstocht door te maken. Het kent maar weinig fietspaden maar er wordt goed rekening met fietser gehouden. Populaire fietsgebieden zijn Neringa en de omgeving van Druskininkai en het Dzukija nationaal park. Zeker in de natuurgebieden kan er met een mountainbike gefietst worden. Er is door het Litouwse VVV een prachtige folder gemaakt met allerlei mooie fietsroutes door Litouwen. Helaas alleen in het Engels. Om deze folder te downloaden klik hier (4MB).

Kinderen

Klimmen in de bossen van LitouwenVoor kinderen is Litouwen een ware attractie wanneer deze van de natuur kunnen genieten want die is er voldoende. Ook zijn er veel klimparken die prachtig midden in de natuur liggen. Een keten met een aantal van deze klimparken verspreid over Litouwen is http://unoparks.lt/en/ Maar er zijn er veel meer, gebruik de zoekterm "nuotykiu parkas"

Ook zijn er in de natuurparken vele educatieve wandelpaden aangelegd die zeer geschikt zijn om met kinderen te bezoeken.

GOEDKOPE OVERNACHTINGEN
ook vakantiehuisjes!
 
Mooiste bezienswaardigheden

Klik op de foto voor meer informatie

 • Litouwen - Vilnius

 • Letland - Gauja natuurpark

 • Estland - Haapsalu kasteelruine

 • Litouwen - Kasteel Trakai

 • Estland - Tallinn

 • Litouwen - Heksenberg

 • Letland - Paleis Rundale

 • Estland - Tartu Dom

 • Letland - Riga

 • Litouwen - Kaunas

Previous Image Next Image Continue slideshow Pause slideshow
Voordeel (234x60)
Toeristisch Nieuws
 
Ga naar onze Nieuwspagina
Nieuw: bezoek ons Forum
 
Mooiste bezienswaardigheden

Klik op de foto voor meer informatie

 • Litouwen - Vilnius

 • Letland - Gauja natuurpark

 • Estland - Haapsalu kasteelruine

 • Litouwen - Kasteel Trakai

 • Estland - Tallinn

 • Litouwen - Heksenberg

 • Letland - Paleis Rundale

 • Estland - Tartu Dom

 • Letland - Riga

 • Litouwen - Kaunas

Previous Image Next Image Continue slideshow Pause slideshow

Baltic-Info.com, al uw praktische toeristische informatie voor een leuke vakantie in de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen. Volg ons ook op facebook  Klik voor Baltic-info.com op Facebook